Topla čorbica – lek za dušu u hladnim danima

Recepti

Topla čorbica – lek za dušu u hladnim danima

Kada se temperature spuste ka nuli, ništa nas ne greje kao topla čorbica.

A kad iskombinujete  crveno sočivo puno  biljnih proteina i složenih ugljenih  hidrata  koji Vas dugo drže sitim i spanać – pun vitamina A i antioksidansa – zima može da počne, Vi ste bezbedni.

Ovoj čorbici raduju se i deca jer je crveno sočivo najnežnije i najmekše, kuva se brzo i daje lepu teksturu svim jelima.

Prijatno!

 

Osnovno

250 grama crvenog sočiva

100 gr spanaća

 

Začini

3 kašike suncokretovog ulja

1 veliki luk, sitno naseckan

2 čena belog luka, zgnječenog

2,5 cm đumbira, narendanog

ljuta paprika

1 kašika kurkume

25 gr korijandera, sitno naseckanog

300 ml povrćne supe

200 g paradajza iz konzerve ili 3 kašike koncentrata

so i biber

 

Po ukusu dodati jedno od:

100 ml kokosovog mleka ili obične pavlake

Leave us a comment