Pohovani celer i topli sos

Recepti

Pohovani celer i topli sos

Neočekivani favorit Vaše trpeze kog će voleti i mali i veliki. Samo 750 rsd za 4 osobe – sve organsko.
ps lako i za domaćice početnice, a preukusno

Šta Vam treba, za 4 osobe ?

1200 g celera
60 g brašna
100 g prezli
3 jajeta
5 kašika ulja
1 kašika putera

Sos
1 crni luk
1 kašika putera
2 kašike brašna
100 ml supe
100 ml pavlake

Pohovani celer
Celer oljuštiti i naseći na kriške. Prokuvati 5 minuta u mnogo vode sa kašičicom soli. Procediti, pljusnuti hladnom vodom, prosušiti salvetom.
Umakati u brašnu, pa jajetu pa prezlama.
U velikom tiganju ugrejati ulje i puter. Kriške celera pohovati sa svake strane 2-3 minuta na srednjoj temperaturi.

Sos
Prodinstati luk na puteru, dok se ne zastakli. Dodati malo brašna, promešati, dodati supu i pavlaku uz mešanje i na laganoj vatri mešati još 5 minuta.
Začiniti sa 2-3 kašičice limunovog soka, malo soli, bibera, malo naseckanog celerovog lista, prstohvatom šećera.

Prijatno!

Leave us a comment